Hjärtstartare

Produkter

För en full lista av produkter

Klicka här för att se en lista av vårat hela sortiment av produkter

Varför en hjärtstartare

När det kommer till nödsituationer är varje sekund värdefull. Det är därför en investering i en hjärtstartare är ett beslut som verkligen kan göra skillnad mellan liv och död. Endast hjärt-lungräddning startar oftast inte hjärtat men köper tid. Med en hjärtstartare till hands ökar överlevnadschanserna drastiskt och vem som helst rädda liv! 

Snabb Respons: Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst. Genom snabb och enkel tillgång till en hjärtstartare kan förbipasserande snabbt ingripa och ge livräddande behandling i väntan på räddningstjänst.

Enkel Användning: Hjärtstartare är utformade för att vara användarvänliga, med tydliga instruktioner och röstkommandon som guidar även otränade personer genom återupplivningsprocessen. De analyserar hjärtats rytm och ger stötar endast när det behövs, vilket säkerställer säker och effektiv användning av vem som helst.

Rädda Liv: Studier visar att tidig defibrillering inom de första tre minuterna av hjärtstopp kan öka överlevnadsgraden med upp till 70%. Att ha en defibrillator hemma, såväl som på skolor, kontor, köpcentrum och idrottsanläggningar, kan betydligt förbättra chanserna till överlevnad för personer i hjärtrelaterade nödsituationer.

Hur används en hjärtstartare?

Att kunna använda en offentlig defibrillator kan vara avgörande för att rädda liv i händelse av plötsligt hjärtstopp. Här är en kort guide om hur man generellt använder en offentlig defibrillator:

  1. Larma nödnummer: Ring 112 eller det aktuella nödnumret för att rapportera hjärtstopp och begära hjälp. Förklara tydligt var du befinner dig.

  2. Hämta defibrillatorn: Om du befinner dig nära en offentlig defibrillator, gå till dess placering och ta med den till den drabbade personen. De flesta defibrillatorer finns i tydligt märkta skåp eller lådor.

  3. Starta defibrillatorn: Öppna förpackningen och starta defibrillatorn genom att följa instruktionerna. De flesta defibrillatorer aktiveras genom att öppna locket eller trycka på en startknapp.

  4. Följ röstkommandon: De flesta defibrillatorer är utrustade med röstkommandon som guidar dig genom processen. Lyssna noga och följ instruktionerna.

  5. Placera elektroder: Följ bilderna eller anvisningarna på defibrillatorns elektroder för att korrekt placera dem på personens bröst. En elektrod placeras vanligtvis på övre högra bröstet och en på vänster sida, 10 cm under armhålan.

  6. Analysera hjärtrytmen: Defibrillatorn kommer att analysera personens hjärtrytm genom elektroderna. Säkerställ att ingen rör personen under analysen.

  7. Leverera stötar: Om defibrillatorn upptäcker att personen behöver en stöt, kommer den att instruera dig att trycka på en knapp för att leverera stötar. Kontrollera att ingen rör personen innan du trycker på knappen.

  8. Följ fortsatta instruktioner: Defibrillatorn kan fortsätta att ge instruktioner för hjärt-lungräddning (HLR), såsom att ge bröstkompressioner och utföra mun-mot-munandning. Fortsätt att följa instruktionerna tills professionell hjälp anländer.

Observera att specifika defibrillatorer kan ha små skillnader i användningen. Det är viktigt att följa instruktionerna och rekommenderas att öva innan genom att gå en HLR-utbildning för att vara förberedd om en nödsituation uppstår.

Kontaktformulär

Vi brinner för att hjälpa dig!

Fältet 'Förnamn' är obligatoriskt
Fältet "Efternamn" är obligatoriskt
Ange en giltig e-postadress

Kontakta oss

Har du frågor kring våra tjänster eller utbildningar? Tveka inte att ta kontakt med oss.

Svenska Hjärtan AB

070-595 93 57

info@svenskahjartan.se

Vintererbjudande

Vi tömmer 2023 års lager av brandsläckare. 15% rabatt på samtliga modeller på lager med tillverkningsår 2023. Endast ett fåtal kvar. Kontakta oss för beställning!